fbpx

ד"ר איוב ג'ריר

השתלות שיניים בחיפה - מה צריך לדעת ?

השתלות שיניים בחיפה

האם אתם מתקשים ללעוס, לנשוך או לדבר עקב שיניים חסרות? אם כן, ייתכן שהגיע הזמן ל – השתלות שיניים בחיפה. השתלת שיניים היא דרך הבטוחה והאמינה ביותר להחזיר לכם את החיוך לפנים, ללא צורך בתותבות או בגשר , והיא אלטרנטיבה מצוינת כאשר טיפולים אחרים נכשלו.

ישנן סיבות רבות מדוע אנשים עשויים להזדקק להשתלת שיניים. בין אם עקב איבוד שן, פציעה או מחלת חניכיים, חשוב שלא רק תמצאו את רופא השיניים המתאים אלא שתהיה לכם תוכנית גם למה שיבוא אחר כך. 

לכן, אם אתם אחד מאותם אנשים המחפשים דרך להחזיר את החיוך שהיה לכם פעם, אולי תרצו לבחון את האופציה של שתלים קבועים.

במאמר זה, נדון במה הם בכלל השתלות שיניים וכיצד הם יכולים לעזור לכם.

השתלות שיניים בחיפה young-man-with-toothy-smile-demonstrating-his-dental-implant

מהם השתלות שיניים ?

שתלים דנטליים כפי שאנו מכירים אותם היום הומצאו בשנת 1952 על ידי מנתח אורטופד שוודי בשם פר-אינגוואר בראנמרק. כיום, הם נחשבים לטיפול סטנדרטי להחלפת תותבות שיניים. 

שתל דנטלי הוא מתקן כירורגי המונח בתוך עצם הלסת ומאפשר להתמזג עם העצם במשך מספר חודשים. השתל הדנטלי משמש כתחליף לשורש של שן חסרה. בתורו, "שורש שן מלאכותי" זה משמש להחזיק שן או גשר חלופי. התמזגות השתל הדנטלי לעצם הלסת היא הדבר הקרוב ביותר לחיקוי של השן טבעית, מכיוון שהיא עומדת בפני עצמה מבלי להשפיע על השיניים שלידה, והיא בעלת יציבות רבה. 

תהליך הההתמזגות בין השתל הדנטלי לעצם הלסת נקרא "אוסאואינטגרציה". רוב השתלים הדנטליים עשויים מטיטניום, המאפשר להם להשתלב עם העצם מבלי שיזוהו כעצם זר בגופנו, ובכך לא גורם לגוף לדחות אותו. עם הזמן, הטכנולוגיה והמדע התקדמו ושיפרו מאוד את התוצאות של השתלות שיניים. כיום, שיעור ההצלחה של השתלות שיניים קרוב ל-98%.

למה עושים השתלות שיניים?

השתלות שיניים עושים בשביל להחליף שן בודדת, מספר שיניים או את כל השיניים. המטרה של החלפת השיניים ברפואת דנטלית היא לשקם גם את תפקוד השיניים וגם את האסתטיקה שלהן.

כשמדובר בהחלפת שיניים, בדרך כלל, יש שלוש אפשרויות:

  • גשר שיניים קבוע (בצמנט), 
  • השתלות שיניים

שיניים תותבות הן האופציה המשתלמת להחלפת שיניים אך הן פחות רצויות בגלל אי ​​הנוחות של המכשיר הדנטלי שנשלף מהפה. יתר על כן, שיניים תותבות יכולות להשפיע על הטעם והחוויה החושית שלכם מן האוכל.

החלפת שיניים באמצעות גשר דנטלי הייתה בעבר הלא רחוק האפשרות השיקומית הנפוצה ביותר לפני שהיו השתלות שיניים בחיפה. 

החיסרון העיקרי בגשר הדנטלי הוא התלות בשיניים הטבעיות המשמשות לתמיכה בגשר. השתלים נתמכים על ידי עצם בלבד ואינם משפיעים על השיניים הטבעיות שמסביב. ההחלטה באיזו אפשרות לבחור תלויה בגורמים רבים. במיוחד עבור השתלות שיניים, גורמים אלה כוללים:

  • חוסר של שן אחת או מספר שיניים
  • כמות ואיכות עצם הלסת שבה יש למקם את השתל הדנטלי,
  • בריאות המטופל
  • עלות
  • העדפת המטופל.

מנתח שיניים בוחן את האזור להשתלות שיניים ועורך הערכה קלינית האם המטופל הוא מועמד טוב להשתלת שיניים.

ישנם יתרונות גדולים לבחירת שתל דנטלי להחלפת שיניים על פני האפשרויות האחרות. שתלים דנטליים הם שמרניים בכך שניתן להחליף שיניים חסרות מבלי להשפיע או לשנות את השיניים הסמוכות. יתר על כן, מכיוון ששתלי שיניים משתלבים במבנה העצם, הם יציבים מאוד ויכולים לקבל את המראה והתחושה של השיניים הטבעיות של האדם עצמו.

סוגי השתלות שיניים

ישנם שני סוגים עיקריים של השתלות שיניים: 

שתלים אנדוסטאליים הם מן הסוג הנפוץ ביותר של השתלות שיניים. הם בדרך כלל דומים לברגים קטנים ועשויים מחומרים בטוחים לגוף, כגון טיטניום.  שתלי שיניים אלו מוחדרים בניתוח עמוק לתוך עצם הלסת שם הם תופסים את מקומם של שורשי השיניים.

ניתן להשתמש בשתל אחד לעיגון שן אחת או מספר שיניים.

Subperiosteal(על העצם)

סוג זה של שתל שיניים משמש כאשר אין מספיק עצם לסת בריאה זמינה כדי לתמוך בשתל האנדוסטאלי. שתלים תת-פריוסטאליים מוחדרים מתחת לחניכיים אך אינם נקדחים אל תוך עצם הלסת. הם ממוקמים מעל או על העצם, ולא בתוכה.

view-from-false-tooth-implant-fixed-jawbone-3d-3d-illustration

זמן החלמה - השתלות שיניים

ייקח לכם זמן להתאושש, וזה נפוץ אם תתקלו בכאבים קלים ואי נוחות. אתם עלולים לחוות חניכיים נפוחות או כאבים מסביב לשתל, חבלות בחניכיים ודימום קל.

התסמינים הללו אמורים להשתפר בכל יום ולא אמורים להימשך זמן רב מהצפוי. אם התסמינים מחמירים, צרו קשר עם רופא השיניים שלכם מיד כדי לקבל תרופות נגד כאבים.

יתר על כן, היו עקביים בביצוע ההוראות שניתנו לכם במרפאת השיניים לאחר הניתוח כדי שתתרפאו מהר יותר. רופא השיניים שלכם חייב להישאר אתכם בקשר ו לבדוק את התקדמות ההחלמה.  אז ייתכן שיהיה עליכם לבקר את רופא השיניים לעתים קרובות יותר מבדרך כלל.

דילוג לתוכן